Loisto Terveys

Miksi Loisto Terveys?

Tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivien suomalaisten määrä on kasvussa ja vaivojen kuntoutus on murroksessa. Tules-vaivojen tutkiminen, hoito ja kuntoutus vaativat yhä enemmän yhteiskunnallisia resursseja. Tules-vaivoista aiheutuvat sairauspoissaolokulut ovat kasvaneet viime vuosina. Toisaalta tosiasiallisiin faktoihin ja tieteeseen perustumattomat väitteet saavat yhä enemmän huomiota, osin sosiaalisen median myötävaikutuksella. Fysioterapian ja kuntoutuksen todellista vaikuttavuutta – käyntien ja toimien pitkäaikaisempaa hyötyä kustannuksiin nähden – ei juuri mitata julkisesti. Vaivojen parempi hoito vaatii jatkuvaa, moniammatillista kehittämistä. 

Loisto Terveys sai alkunsa yllä olevista faktoista. Loiston perustajat Jani Takatalo, Juhani Määttä ja Mikko Lausmaa halusivat tehdä asiat toisin. Kolmikko päätyi keskustelemaan aiheista lääkäriopintojen, väitöskirjan tekemisen ja OMT erikoistumiskoulutuksen parissa. Yhteensopivat ajatukset tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksen asemasta ja kehittämisestä alkoivat muotoutua tapaamisten perusteella syksyllä 2017. Kolmikkoa yhdistää myös tieteellinen tutkimustyö. Jani ja Juhani ovat väitelleet lääketieteen tohtoreiksi ja Mikko on parhaillaan tekemässä väitöskirjaansa.

Jo alkuajoista lähtien Loisto Terveyden johtavina toiminta-ajatuksina on pidetty tiivistä ammattilaisten välistä yhteistyötä, tieteelliseen tutkimukseen eli näyttöön pohjautuvaa työskentelyä, tieteellisen tutkimuksen tekemistä, ymmärrettävän tiedon jakamista sekä tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuskentän kehittämistä. Toiminnan tulisi olla läpinäkyvää, asiakasta aktivoivaa ja tukevaa sekä koko ammattilaisten kenttää yhtenäistävää. Loiston tarkoituksena on huomioida asiakas ja hoitaa häntä kokonaisvaltaisesti moniammatillisena tiiminä, eikä vain yksittäisinä ammattilaisina. Loisto Terveys on alusta asti suunniteltu myös yrityksen ulkopuolisten ammattilaisten konsultaatiopaikaksi. 

Jotta yllä olevat tavoitteet ovat saavutettavissa, jokaisen Loisto Terveydessä työskentelevän ammattilaisen on myös haastettava itseään jatkuvasti. Tavoitteet huomioiden Loisto Terveyteen on saatu rekrytoitua fysioterapeutit, jotka jakavat samat arvot ja ovat innostuneita kehittämään niin itseään, kuin kuntoutuksen alaa. 

Pitkän suunnitteluvaiheen ja remonttien jälkeen Loisto Terveys avasi omat toimitilat Oulun ydinkeskustassa syyskuussa 2019. Tällä hetkellä Loistossa toimii kaksi fysiatrian erikoislääkäriä, neljä OMT fysioterapeuttia sekä kolme fysioterapeuttia. Loistossa toteutetaan tuki- ja liikuntaelinkuntoutusta tavalla, joka mielestämme on tämänkaltaisissa vaivoissa olennaista: riittävän varhain, moniammatillisesti yksilön tarpeet huomioiden ja itse asiakas aktiivisesti mukana kuntoutusprosessissa. Toiminnassa tulee käyttää viimeisintä tieteellistä tietoa hoito- ja kuntoutuspäätöksiä tehtäessä. Suunnitelmana on käynnistää tieteelliset tutkimusprojektit lähikuukausina. Vaikka kaikilla Loisto Terveydessä toimivilla on omat vahvuusalueensa, perustoiminta on yhtenäistä – loistavaa laatua ylläpitäen.

Kirjoittajat

Jani Takatalo

Juhani Määttä

Mikko Lausmaa

 

Loisto Terveys tarjoaa tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin ja ennaltaehkäisyyn erikoistunutta palvelua, jossa fysiatrian erikoislääkärit, fysioterapeutit ja OMT fysioterapeutit tekevät tiivistä yhteistyötä kipu- ja muiden oireiden helpottamiseksi. Lue lisää tai varaa aika asiantuntijoillemme.

Tilaa uutiskirje

Jätä sähköpostisi alle ja liity ammattilaisten postilistallemme. Saat ajankohtaista tietoa tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisesta ja hoidosta.