Loisto Terveys

Fysiatrian erikoislääkäri

Fysiatri eli fysiatrian erikoislääkäri tutkii ja hoitaa kaikenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Yleisimpiä vaivoja ovat alaselän, niskan, käden tai jalan ongelmat, mutta vaivoihin lukeutuvat myös muun muassa päänsärkyyn ja leukaniveleen liittyvät ongelmat. Myös liikuntaan ja urheiluun liittyvät tuki- ja liikuntaelinvaivat kuuluvat fysiatrin erikoisosaamisalueeseen.

Yksi fysiatrin keskeisimmistä tehtävistä on tehdä kuntoutussuunnitelma yhdessä potilaan kanssa ja arvioida juuri sopiva kuntoutusmuoto tiettyyn vaivaan. Tämän vuoksi Loisto Terveyden fysiatrit tekevät hyvin läheistä yhteistyötä fysioterapeuttien kanssa. Myös tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy kuuluu fysiatrin toimenkuvaan. Fysiatri ei tee leikkauksia, mutta voi tarpeen vaatiessa yhdessä leikkaavan lääkärin (kirurgin, ortopedin) kanssa miettiä leikkauksen tarvetta.

Vaivojen alkuperää ja kuntoutuksen suunnittelua mietittäessä fysiatri voi määrätä lisätutkimuksia tehtäväksi, kuten magneettikuvauksen (MRI) tai hermoratatutkimuksen (ENMG). Vaivasta aiheutuvien oireiden, kuten kivun, helpottamiseksi fysiatrin valikoimaan kuuluvat erilaiset lääkehoidot, tarvittaessa nivel- tai pehmytkudosinjektiot eli –pistokset sekä erilaiset manuaaliset hoidot.

Loisto Terveydessä toimii tällä hetkellä kolme fysiatria: Juhani MäättäJani Takatalo sekä Hanna Junttila. Juhani ja Jani ovat käyneet erikseen myös OMT-erikoistumiskoulutuksen, mikä helpottaa huomattavasti myös yhteistyötä fysioterapeuttien ja OMT-fysioterapeuttien kanssa. Myös Hannalla on pitkäkestoinen tausta läheisestä yhteistyöstä fysioterapeuttien kanssa. Fysiatreillamme on vuosien kokemus alalta ja he kehittävät alaa tekemällä tieteellistä tutkimusta. Fysiatrimme myös kouluttavat alan ammattilaisia.

Voit varata fysiatrille ajan sähköisesti tästä.

Tilaa uutiskirje

Jätä sähköpostisi alle ja liity ammattilaisten postilistallemme. Saat ajankohtaista tietoa tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisesta ja hoidosta.