Loisto Terveys

OMT fysioterapia

OMT fysioterapia (ortopedinen manuaalinen terapia) on fysioterapian erikoisala, joka on erikoistunut ihmisen liikunta- ja toimintakyvyn arviointiin, lihas-, hermo- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja kuntoutukseen sekä liikkumista rajoittavien tekijöiden ennaltaehkäisyyn. OMT erikoistumiskoulutus on 2,5 vuotta kestävä lisäkoulutus, joka käydään fysioterapeutin tai lääkärin tutkinnon lisäksi.

OMT fysioterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan kiputiloja ja muita vaivoja, jotka voivat haitata liikunnan harrastamista, työkykyä tai päivittäisiä kotiaskareita. Vaivat voivat olla tuoreita tai hyvin pitkäänkin jatkuneita. Niiden taustalla voi olla loukkaantuminen tai vaivat ovat voineet alkaa pikkuhiljaa. Kuntoutusmuotoina käytetään muun muassa erilaisia harjoitteita ja manuaalisia hoitoja, sisältäen ohjauksen omahoitoon, omatoimiseen harjoitteluun sekä ongelmien uusiutumisen ennaltaehkäisyyn.

OMT fysioterapeutteja Oulun toimipisteestämme löytyy tällä hetkellä neljä. Loistossa OMT fysioterapeutit voivat aina keskustella asiakkaan tilanteesta, hoidosta ja kuntoutuksesta fysiatrian erikoislääkärin kanssa. 

Voit varata OMT fysioterapeuteille Ouluun ajan sähköisesti tästä.

Lisätietoja: Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys

Tilaa uutiskirje

Jätä sähköpostisi alle ja liity postilistallemme.