Loisto Terveys

Miniblogisarja kipumyyteistä alkaa: Kipumyytti #1: ’’Jos liike sattuu, se vahingoittaa minua.’’

 Miniblogisarja alkaa!

Fysioterapiasta on usein valtava apu kroonisen eli pitkäaikaisen kivun hoidossa. Fysioterapian avulla kehitetään kivuliaan henkilön toimintatapoja niin, että hänen on mahdollista oppia hallitsemaan kipua ja estämään kipua hallitsemasta elämää. Fysioterapiassa löydetään myös keinoja aktiivisuuden lisäämiseen elämänlaadun parantamiseksi.

Kipuun ja kivun kokemiseen liittyy kuitenkin paljon erilaisia harhakäsityksiä. Haluamme luoda parempaa tietämystä kivusta ja sen hoidosta sekä kumota yleisimpiä harhaluuloja kipuun liittyen. Tämän vuoksi julkaisemme miniblogisarjan, jossa avaamme viikoittain jonkin kipuun liittyvän yleisen myytin ja kerromme, miten monella eri tavalla fysioterapia ja fysiatria voivat auttaa kivun hoidossa.

KIPUMYYTTI #1: ’’Jos liike sattuu, se vahingoittaa minua.’’

Tämä on yksi yleisimmistä harhaluuloista kipuun liittyen. Vaikka jokin liike olisi kivulias, se ei aina kerro automaattisesti vahingoittumisesta tai vaivan pahenemisesta. Usein paikalleen jääminen voi olla jopa haitallista ja pahentaa kipua, joten liikkuminen kivusta huolimatta on tärkeää.

Uuden tai tutkimatta jääneen kivun ilmaantuessa on tärkeää, että asiaan puututaan mahdollisimman pian. Jos kipu liikkuessa arveluttaa, fysioterapeutit ja fysiatrit osaavat kuntoutuksen ammattilaisina luoda hyvät ohjeet liikkumiseen tarkan tutkimisen jälkeen.

 

Tilaa uutiskirje

Jätä sähköpostisi alle ja liity ammattilaisten postilistallemme. Saat ajankohtaista tietoa tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisesta ja hoidosta.